Colinde de Craciun

Colinde de Craciun si originile celor mai populare versuri de colinde sunt prezente aici, impreuna cu alte sectiuni dedicate cantecelor de Craciun romanesti sau de peste hotare, cantece si poezii traditionale de Craciun.

Muzica Colinde de Craciun

Alvin Stardust – Son near to Christmas

Boney M. – Oh Christmas tree

Boney M. – White Christmas

Brenda Lee – Rockin’ around the Christmas tree

Bruce Springsteen – Santa Claus is comin’ to town

Burl Ives – A holly jolly Christmas

Cascada – Last Christmas

Celine Dion – Don’t save it all for Christmas day

Charlie Daniels – Santa Claus is coming to town

Chris Rea – Driving home for Christmas

Christmas without you

Die toten hosen – I wish it could be Christmas every day

Endless Christmas

Frank Sinatra – Let it snow! Let it snow! Let it snow!

George Michael – Last Christmas

John Sloman – Have yourself a merry little Christmas

Mariah Carey – All i want for Christmas is you

Mariah Carey – Christmas

Mistress For Christmas

Modern Talking – It’s Christmas

Rudolph the red-nosed reindeer

Shakin Stevens – Merry christmas everyone

Vonda Shepard – Please come home for Christmas

Wham – Last Christmas

Colindele de Craciun se bazeaza pe versuri crestine si se refera, in principal, la nasterea Domnului. Colindele de Craciun au fost introduce in biserica de Sfantul Francisc de Assissi in secolul al 12-lea. In ceea ce privese cuvantul colinde, “carol” in engleza, este un derivat din cuvantul francez “caroler”, interpretarea a ceea de inseamna dans in jurul valorii intr-un cerc. Carol si colindul, in cele din urma a ajuns sa insemne nu numai a dansa, dar a inclus muzica si versuri – detalii la pagina Colinde de Craciun versuri.

Temele vesele pentru mai multe colinde traditionale de Craciun au fost interzise in Anglia de catre protestantul Oliver Cromwell, si multe din colindele foarte vechi si cantecele de Craciun s-au pierdut ulterior pentru toate timpurile. Colindele de Craciun au fost pe deplin popularizate din nou abia in timpul erei victoriene atunci cand si-au exprimat din nou veselia, si temele vesele din versurile lor, spre deosebire de versurile crestine mult mai sumbre gasite in imnuri. Dupa cum sarbatorile religioase din Statele Unite si Anglia au fost strans legate de popularitatea colindelor, acestea au crescut in popularitate in ambele tari in secolul al 19-lea. Multe traditii de Craciun sunte relativ recente, cum ar fi Mos Craciun si renii acestuia, si nu au nici o legatura cu colindele de Craciun. Astazi cantecele de Craciun si colindele devin de asemenea rapid o traditie.

Nu este niciodata prea devreme pentru a va pregati pentru un cantec de Craciun. Bucurati-va ascultand si cantand versuri minunate la colindele de Craciun prezente pe site-ul nostru Cadouri de Craciun. Craciun Fericit!